Go Ahead in extremis langs Volendam, NAC wint ruim

11 april 2016, 22:08   Bijgewerkt: 11 april 2016, 22:41

Go Ahead Eagles heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de bovenste regionen van de Jupiler League. De ploeg uit Deventer was vanavond in een mooi duel met 3-2 te sterk voor FC Volendam. Ondertussen boekte NAC Breda dankzij hattrickheld Enes Ünal een klinkende zege bij Telstar: 1-4. Ook bij RKC Waalwijk kon er vanavond gejuicht worden, die ploeg heeft dankzij een 3-2 zege op FC Oss de laatste plaats verlaten.

Het gat tussen nummer vijf Go Ahead Eagles en FC Volendam bedraagt na vanavond zeven punten. De Deventenaren versloegen Volendam, dat zo sterk aan het seizoen begon, met 3-2. Kenny Teijsse was de grote held aan de kant van de thuisploeg. De huurling van FC Utrecht tekende in blessuretijd voor de winnende treffer in een spannende wedstrijd. De overwinning voor Go Ahead was wel verdiend, want dankzij goals van Leon de Kogel en Jerry van Ewijk was het al twee keer op voorsprong gekomen.

In een spektakelstuk heeft FC Emmen maandagavond FC Eindhoven met 4-2 geklopt. Bij rust was de stand nog 1-1, maar na de pauze liep de ploeg uit Drenthe weg bij het team uit de Lichtstad. Dankzij treffers van Erixon Danso, Raymond Gyasi en wederom Danso bleven de drie punten vanavond in Emmen. Daardoor heeft Eindhoven de derde plaats af moeten staan aan NAC, dat evenveel punten maar een beter doelsaldo heeft.

Almere City FC legde vorige week beslag op de periodetitel in de Jupiler League en de stemming was vanavond nog steeds opperbest bij de ploeg uit Flevoland. De middenmoter gaf het geplaagde FC Dordrecht op eigen terrein geen kans: 3-0. De goals worden gemaakt door Pablo Rosario, Enzio Boldewijn en Ricardo Kip.

RKC Waalwijk is niet langer de hekkensluiter van de Jupiler League. De geplaagde ploeg was vanavond met 3-2 een maatje te groot voor FC Oss, dat daardoor nu laatste staat. Oss kwam in de tweede helft dankzij twee goals in twee minuten nog wel knap terug van een 2-0 achterstand, maar een doelpunt van Ingo van Weert in de 74ste minuut gaf de doorslag in de wedstrijd.

Adam Maher heeft Jong PSV in een derby langs FC Den Bosch geholpen. De middenvelder tekende diep in de tweede helft met een bekeken schot voor de 2-1, waardoor PSV de drie punten op de Herdgang heeft gehouden. Bij de Eindhovenaren deed de herstelde Simon Poulsen een uur mee.

MVV Maastricht heeft de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard met 1-2 gewonnen, terwijl Achilles '29 ondanks een voorsprong vanavond met 1-2 verloor van Helmond Sport.