Leerdam roept hulp vakbond in na nieuwe straf Vitesse

12 april 2016, 10:24

Kelvin Leerdam is al enige tijd persona non grada bij Vitesse. Onder trainer Rob Maas, die sinds de winterstop de scepter zwaait bij Vitesse, werd hij zelfs al tweemaal uit de selectie gezet. Nu hij opnieuw een fikse boete moet betalen en met het hoogste jeugdelftal moet meetrainen, pikt Leerdam het niet langer. Hij stapte naar de vakbond.

"Vitesse heeft aangekondigd dat Kelvin opnieuw een maximale boete krijgt. Deze heeft hij in januari ook al gehad. In onze ogen is dat onterecht. We accepteren de boete dan ook niet", aldus Ko Andriessen, directeur van spelersvakbond ProProf, tegenover Voetbal International. Daarvoor geeft hij een viertal redenen. "Een dergelijke straf zou in Kelvins contract moeten staan en dat staat het niet. Ten tweede heeft de club het bewuste interview op voorhand gelezen en zelfs aanpassingen doorgevoerd. Hoe kun je dan later alsnog straffen?"

Andriessen vervolgt. "Ten derde, en dat is zeker niet onbelangrijk: Kelvin heeft niks heftigs gezegd. Wij hebben een brief met deze punten naar Vitesse gestuurd, daar is vorige week een reactie opgekomen. De jurist van Vitesse liet weten dat Kelvin de club in diskrediet heeft gebracht en geheimen naar buiten heeft gebracht. Daar hebben wij weer op gereageerd met de vraag: op welke gronden heeft hij de club dan in diskrediet gebracht? Bovendien traint hij met de Onder-19 mee, dat mag volgens de cao helemaal niet! In zijn contract staat dat hij zich beschikbaar moet houden voor wedstrijden en trainingen van het eerste en tweede elftal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen