St. Juste: "We hopen titelfeest Ajax te kunnen verstoren"

13 april 2016, 12:24

Er kon afgelopen zondag eindelijk weer eens gelachen worden in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen maakte in eigen huis, waar het sinds 23 januari geen wedstrijd meer gewonnen had, korte metten met AZ: 4-2. De deur naar de play-offs staat dankzij de drie punten weer op een kiertje, weet Jeremiah St. Juste. Het talent was een van de uitblinkers aan Friese zijde en benadrukte in gesprek met FCUpdate.nl dat hij het seizoen in stijl wil afsluiten.

Door de winst op AZ is het gat naar de plekken die recht geven op de play-offs geslonken tot vier punten. Kansrijk zijn de Friezen niet, maar St. Juste durft wel uit te spreken dat hij er nog vol voor gaat. "Natuurlijk. Dat moeten we ook zeggen. Het moet het streven zijn. We moeten de lat zo hoog mogelijk leggen. Misschien eindig je uiteindelijk niet zo hoor, maar je moet altijd het hoogst haalbare nastreven", vindt de 19-jarige Groninger.

"We hebben nog vier wedstrijden te spelen en gaan ervoor om die allemaal winnend af te sluiten. Daar gaan we, net zoals tegen AZ, met zijn allen hard voor knokken. Dan kunnen we nog wel stijgen op de ranglijst", schat St. Juste in. "We zien dan wel of we de play-offs halen. We moeten gewoon lekker voetballen, beleving hebben, het publiek vermaken, keihard knokken en steeds vol voor de drie punten gaan. Dan kan het nog een leuk seizoen worden."

Nog één dingetje: St. Juste speelde tegen AZ weer een dijk van een wedstrijd op het middenveld, maar staat eigenlijk wel liever achterin. "Maar als ik op het middenveld sta, dan moet ik het zo goed mogelijk proberen in te vullen. Mijn positie is verdediger, maar ik kan als middenvelder ook mijn ding doen. Spelen op het middenveld is bovendien goed voor mijn ontwikkeling", besluit St. Juste, die tot dusver 38 eredivisieduels in de benen heeft.

Door: Koen Jans

[photo,97148,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen