City naar halve finale dankzij goudhaantje De Bruyne

Ger
12 april 2016, 23:00

Manchester City heeft zich in het eigen Etihad Stadium voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De Engelsen bleven eenvoudig overeind tegen Paris Saint-Germain. De Franse kampioen moest scoren in Manchester, maar slaagde daar mede door een goed keepende Joe Hart niet in. Kevin de Bruyne zorgde voor opluchting bij de fans door het net wel te vinden: 1-0.

Door de afwezigheid van de geschorste David Luiz en Blaise Matuidi moest Laurent Blanc wat puzzelen met zijn opstelling. De Franse oefenmeester koos voor een formatie met Gregory van der Wiel, Serge Aurier en Marquinhos. De Nederlander speelde aan zijn vertrouwde rechterkant, de Ivoriaan en de Braziliaan moesten Tiago Silva in het centrum ondersteuning bieden.

Het was sowieso niet de helft van de kleine Argentijn. Zijn naam had voor rust zeker éénmaal op het scorebord moeten staan, maar zelfs een uitgelezen kans vanaf elf meter was niet besteed aan Aguëro. De bal was op de stip gelegd nadat doelman Kevin Trapp de spits onderuit had gegleden in de zestien. Tot zijn opluchting zag de Duitse doelman de poging van Aguëro ruim naast zijn doel verdwijnen. Ook Aurier kon opgelucht ademhalen, hij was met dom balverlies verantwoordelijk voor de ontstane situatie.

De doelman van het Engelse elftal mocht direct na de pauze meteen weer in actie komen na een poging van de Zweedse vedette. Opnieuw een vrije trap, ditmaal een mooie krul in de benedenhoek. Dat het gevaar van Ibrahimovic alleen uit standaardsituaties ontstond was een tegenvaller voor Paris Saint-Germain. De spits lag aan de ketting bij het Franse beest Eliaquim Mangala. Bovendien werd Zlatan zelden of nooit in kansrijke positie gebracht door zijn medespelers.

Manchester City mag zich voor het eerst gaan opmaken voor de halve finale van de Champions League. Manuel Pellegrini kan zichzelf daarmee nog een mooi afscheid bezorgen. Zlatan Ibrahimovic strand opnieuw vroegtijdig in de Champions League en zal nog minimaal een jaar moeten wachten om zijn ontbrekende prijs te winnen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen