Twente in wachtkamer; gemeente denkt mee

13 april 2016, 16:15

Tijdens het lopende eredivisieseizoen zal er nog geen duidelijkheid ontstaan over de proflicentie van FC Twente. De Tukkers krijgen pas op maandag 9 mei te horen of ze actief mogen blijven in het betaald voetbal. Dat is naar voren gekomen in een raadsvoorstel van de gemeente Enschede.

In hetzelfde document staat dat het college van B en W de garantstelling van 32 miljoen euro aan de club tot het einde van het jaar wil verlengen. Daardoor kan Twente zich de komende tijd volledig focussen op het financiële herstel. Hiervoor wordt een aantal scenario's uitgewerkt, zo meldt de club. 1 mei blijft een harde deadline voor de geplaagde club, aangezien er aan strenge voorwaarden van zowel de KNVB als de gemeente Enschede voldaan moet worden. Op basis hiervan neemt de licentiecommissie een besluit over de proflicentie.

De gemeente wacht op zekerheid over de licentie en goedkeuring vanuit de KNVB voor het reddingsplan. De garantstelling is tot het einde van het jaar verlengd, zodat Twente door verschillende meetmomenten richting de financiële categorie 2 kan kruipen. Dat is een vereiste.

Interim-directeur Onno Jacobs vindt het een prima voorstel van de gemeente. "Dit onderstreept nog maar eens de constructieve wijze waarop de gemeente Enschede in dit traject met ons meedenkt. Dit verandert echter niets aan de opdracht van FC Twente. Wij weten dat 1 mei de uiterlijke datum is dat we moeten leveren. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat ook gaat lukken. Verschillende scenario's voor financieel herstel zijn daarin denkbaar."

Mocht de licentie van Twente worden ingetrokken, dan heeft de grote gevolgen voor de Eredivisie. De club wordt dan namelijk als laatste geklasseerd, waardoor het goed nieuws kan zijn voor SC Cambuur, De Graafschap, Excelsior en Willem II.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen