Klopp hoopt dat Anfield-magie verschil zal maken

13 april 2016, 17:23

Natuurlijk ligt de focus vandaag (woensdag) nog volledig op de Champions League-kwartfinales, maar het vooruitzicht dat een dag later Liverpool-Borussia Dortmund wordt gespeeld in de Europa League wordt gespeeld is zeker niet verkeerd. Voor Liverpool-manager Jürgen Klopp wordt het de tweede ontmoeting met zijn oude liefde, die hij in het heenduel in Dortmund op 1-1 hield.

Op zijn perspraatje blikte Klopp nog even terug op de eerste wedstrijd. "Wij hebben niet ons beste spel gespeeld, maar dat geldt ook voor Dortmund", vindt de Duitser. "Menig kenner verwachtte dat Dortmund het makkelijker zou hebben, maar we hebben het aardig gedaan. Wellicht kan Dortmund beter, maar dat geldt dus ook voor ons."

"Ik denk niet dat we onder druk staan", aldus Klopp. "We hebben juist een geweldige kans voor ons liggen. We hopen deze te pakken en ons uitdoelpunt kan doorslaggevend zijn", weet de oud-trainer van Dortmund. "Maar iedereen weet dat Dortmund makkelijk tot scoren komt en dat het lastig wordt om de nul te houden. Het wordt een open wedstrijd."

Klopp denkt en hoopt dat de magische sfeer op Anfield het verschil kan maken. "Dat is een groot voordeel en kan het grootste verschil maken. We hebben al heerlijke avondjes meegemaakt hier, bijvoorbeeld tegen Manchester United. Aan ons de taak om de sfeer om te zetten in goede prestaties."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen