Brocchi niet bang voor plek op Milanees trainerskerkhof

13 april 2016, 19:06

Hoewel het probleem bij AC Milan de afgelopen jaren ergens anders dan bij de trainers lijkt te liggen, gingen de Rossoneri dinsdag wegens de teleurstellende resultaten over tot een noodgreep. Coach Sinisa Mihajlovic werd ontheven uit zijn functie en Cristian Brocchi werd naar voren geschoven als diens vervanger. De oud-middenvelder begint vol frisse moed aan zijn nieuwe uitdaging.

Brocchi stond aan het roer bij de Primavera, het hoogste jeugdelftal van Milan, en staat nu dus ineens voor de groep bij het eerste van de Milanese voetbalgrootmacht. Hij kan de druk wel aan, zo schat hij in. "Ik ben niet bang om mijn vingers te branden", zegt de 41-jarige Italiaan, die voor Mihajlovic ook Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi en Massimiliano Allegri ontslagen zag worden.

"Natuurlijk zijn er risico's, maar het gaat om de kans die ik krijg. Ik ga er alles aan doen er het maximale uit te halen", aldus Brocchi. "Ik benader het niet negatief en ben heel gretig. Ik ben niet bang om te falen, ik weet wat ik kan", voegt de voormalig middenvelder toe. Hij heeft een natuurlijke voorkeur voor een 4-3-3 systeem, maar weet dat Milan ook vaak een 4-3-1-2 formatie hanteert. "Beide systemen zijn mogelijk."

Brocchi is slechts voor het restant van het seizoen aangesteld door Milan, maar dat ziet de coach niet als een gebrek aan vertrouwen. "Ik word er niet anders van. Mijn prioriteit ligt bij Milan, niet bij mezelf. Als het niet goed gaat, dan ben ik waardig genoemd om dat te erkennen", stelt de Italiaanse oefenmeester.

Bij zijn officiële presentatie werd aan Brocchi gevraagd of hij het drastisch anders zal aanpakken dan Mihajlovic. "Ik wil de arbeidscultuur in stand houden. Ik heb de spelers vaak aan het werk gezien en zag toen dat werklust aanwezig was. Mijn stijl als trainer kan wel anders zijn. Misschien niet per definitie beter, maar wel anders. Ik wil mijn eigen accenten aanbrengen en ga de spelers overtuigen dat mijn manier van spelen kan werken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen