Franse bond: "Kwaliteit belangrijk, maar niet bepalend"

13 april 2016, 18:37

De voetbalbond van Frankrijk (FFF) heeft tekst en uitleg gegeven over de keuze om Karim Benzema niet te selecteren voor het EK 2016 in eigen land. De spits van Real Madrid wordt buiten de selectie van bondscoach Didier Dechamps gelaten, vanwege zijn betrokkenheid in de afpersingszaak rond Mathieu Valbuena, die werd gechanteerd met een seksvideo.

"De Franse bond had toegang tot de inhoud van de zaak. De betrokkenheid van de diverse actoren, waaronder Benzema, is nog niet duidelijk vast te stellen. Hij zal nog terugkeren naar de rechtbank. Benzema mocht vanwege de gedeeltelijke opheffing van het gerechtelijke toezicht wettelijk weer geselecteerd worden, maar in het kader van eenheid in de selectie is besloten om Benzema niet te laten deelnemen aan het EK 2016", zo luidt het statement van de FFF.

Bondsvoorzitter Noël Le Graët en bondscoach Deschamps hebben het besluit genomen. "De kwaliteiten van de spelers is een belangrijk, maar niet bepalend criterium voor het bepalen van de selectie", klinkt het vanuit de bond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen