Rashford inspireert ManU met juweeltje tot bekerzege

13 april 2016, 22:03   Bijgewerkt: 14 april 2016, 12:11

De fans van Manchester United mogen dit seizoen blijven hopen op een hoofdprijs. De formatie van manager Louis van Gaal wist woensdagavond door te stomen naar de halve eindstrijd van de FA Cup. Mede dankzij een grandioos doelpunt van Marcus Rashford werd West Ham United buitenshuis met 1-2 over de knie gelegd.

Omdat de eerste wedstrijd op Old Trafford in 1-1 was geëindigd, moesten de teams op Boleyn Ground uitvechten wie er met een ticket voor de halve finale aan de haal zou gaan. Beide ploegen begonnen aftasten aan de spannende wedstrijd en dat maakte het eigenlijk oersaai. Pas na de theepauze kwam het duel, waarbij Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah in de basis stonden en Memphis Depay op de bank zat, tot leven.

Dat was te danken aan één man. Een jongen, beter gezegd. De pas 18-jarige Rashford, die dit seizoen al meerdere hoofdstukken in zijn jongensboek heeft geschreven, wist de ban te breken. Waar Marouane Fellaini en Jesse Lingard er niet in slaagden in de eerste helft, lukte het de jongeling wel om Man United op voorsprong te schieten. En hoe. Hij krulde de bal fenomenaal in de verre kruising. Dat de lat nog even getoucheerd werd, maakte de treffer alleen maar mooier.

Na de beauty van Rashford ging het los op Upton Park. Waar West Ham de duimschroeven moest aandraaien, was het Man United dat de marge verdubbelde. Fellaini, die ten faveure van Morgan Schneiderlin in de basis mocht beginnen, verscheen met enig fortuin op het scoreformulier. De buit leek binnen, maar niets was minder waar.

West Ham kwam met een heus slotoffensief en vond de aansluiting via James Tomkins. De verdediger knikte de bal tegen de touwen, nadat Andy Carroll de bal teruglegde na een hoekschop. Carroll was even later zelf dicht bij 2-2, maar zag zijn inzet met het hoofd net over het doel gaan. Cheikhou Kouyaté wist het net nog wél te vinden, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef zodoende bij 1-2, waardoor Man United doorgaat naar de halve eindstrijd. Goed nieuws voor de club van Van Gaal was ook de rentree van Wayne Rooney, die twaalf duels moest missen wegens knieproblemen.

Man United heeft aardige papieren om de FA Cup te winnen. Op 23 april speelt de topclub tegen Everton en de andere halve finale gaat tussen Crystal Palace en Watford. The Red Devils wonnen de FA Cup in het verleden elf keer. Alleen Arsenal kreeg dit vaker voor elkaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen