Villarreal en Shaktar oppermachtig, ook titelhouder door

Jw
14 april 2016, 23:28   Bijgewerkt: 14 april 2016, 23:56

Villarreal en Shaktar Donetsk hebben donderdagavond indruk gemaakt in de Europa League. De Spaanse en Oekraïnse ploeg wonnen met groot machtsvertoon van respectievelijk Sparta Praag (2-4) en Braga (4-0).

Shakhtar zegevierde in de eerste ontmoeting met Sparta Braga al (1-2), maar deed er in de return nog een paar scheppen bovenop. De Portugezen werden met 4-0 zonder enige twijfel uitgeschakeld, waarmee Shakhtar verder uitgroeit tot een topfavoriet voor de titel. Dario Srna beloonde zijn recordwedstrijd met een treffer vanaf de strafschopstip, waarna Braga hielp met twee eigen doelpunten. Tussendoor scoorde Viktor Kovalenko.

Bij Villarreal, dat in het eerste duel ook al zegevierde met 2-1, maakte Cedric Bakambu opnieuw veel indruk. De 25-jarige spits uit Frankrijk trof twee keer doel, waarna hij nog maar één doelpunt nodig heeft om Aritz Aduriz, de huidige topscorer van het toernooi, te evenaren.

Sevilla door na strafschoppen

Sevilla heeft zich donderdagavond na een strafschoppenserie geplaatst voor de halve eindstrijd. De titelhouder van de Europa League verloor in eigen huis van Athlétic de Bilbao (1-2), maar door een gelijkwaardige overwinning in de heenwedstrijd moest er een verlenging aan te pas komen. Aangezien daar ook geen beslissing uit voortkwam, moesten de Spaanse teams het vanaf de strafschopstip uitmaken.

Benat Etxebarria was daarin de schlemiel. De Bask schoot bedroevend in de handen van doelman David Soria, waarmee Sevilla de eindoverwinning opeiste en daardoor prolongatie voor een derde titel op rij (!) in de Europa League in leven houdt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen