Klopp gebruikte 'Mirakel van Istanbul' ter inspiratie

15 april 2016, 08:09

25 mei 2005 geldt als een van de meest memorabele dagen in de historie van het voetbal. Liverpool wist toen in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul een bijna onwerkelijke comeback te forceren in de Champions League-finale tegen AC Milan. Na een 3-0 achterstand wonnen The Reds uiteindelijk nog na een penaltyserie. Donderdagavond voltrok zich eenzelfde scenario: de formatie van Jürgen Klopp boog tegen Borussia Dortmund een 1-3 achterstand om in een 4-3 zege.

Klopp heeft na afloop onthuld dat hij de gebeurtenissen in Istanbul als inspiratiebron gebruikte voor het tweede duel met Dortmund in de kwartfinale van de Europa League. Uitgerekend tegen zijn oude liefde wist de Duitse coach op krankzinnige wijze verder te gaan naar de halve finale. Dejan Lovren maakte in de blessuretijd de beslissende 4-3, terwijl het na 65 minuten spelen nog 1-3 stond in het voordeel van Dortmund.

"Ik heb de jongens verteld dat Liverpool ooit bij rust met 3-0 achter stond in de Champions League finale en die uiteindelijk nog gewonnen heeft. Ik was er niet bij, maar een paar oudere spelers wel. Ik zei dat het nog kon, ook al werd het heel lastig. We moesten het proberen. En het is gelukt", concludeert de opgeluchte Klopp. "We maakten een aansluitingstreffer en toen gebeurde er iets in het stadion. Je kon het zien, horen en ruiken. Het was hét moment om op te staan en karakter te tonen. Dat hebben de jongens gedaan en dat was echt cool om te zien", jubelt Klopp.

De Duitse oefenmeester beseft wel dat Liverpool het fortuin aan haar zijde had. "Om zo'n comeback te realiseren tegen zo'n tegenstander, heb je dat ook nodig. Maar toch zou iedereen die de wedstrijd gezien heeft wel vinden dat het een verdiende overwinning is", aldus Klopp, die de sfeer ongelofelijk vond. "Het was echt buitengewoon mooi. We hebben deze ervaringen nodig om samen door te groeien. Dit is prachtig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen