EL: Liverpool loot Villarreal, Sevilla treft Shaktar

15 april 2016, 12:49   Bijgewerkt: 15 april 2016, 13:09

Liverpool gaat het in de halve finales van de Europa League opnemen tegen Villarreal. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon vrijdagmiddag uitgewezen. Dat betekent dat de andere halve eindstrijd gaat tussen titelverdediger Sevilla en Shaktar Donetsk.

Er gloort een loepzuivere hattrick aan Europa League-titels aan de horizon voor Sevilla, dat in de knock-outfase wist af te rekenen met Molde FK, FC Basel en Athletic Bilbao. De titelverdediger neemt het nu dus op tegen Shaktar Donetsk, dat ten koste van Schalke 04, Anderlecht en Sporting Braga de laatste vier heeft bereikt.

Mogelijk staat er een Spaans onderonsje op het menu in de finale. Villarreal, dat Napoli, Bayer Leverkusen en Sparta Praag versloeg, kan namelijk eventueel op Sevilla stuiten. Dan moet de nummer vier van de Primera División wel zien af te rekenen met Liverpool, dat in de knock-outfase te sterk was voor FC Augsburg, Manchester United en Borussia Dortmund. Vooral het duel met Dortmund was spectaculair; in de return werd een 1-3 achterstand omgebogen in een 4-3 zege.

Villarreal-spits Cédric Bakambu kan met zijn negen doelpunten nog met de topscorerstitel aan de haal gaan in de Europa League. Zijn concurrenten Aritz Aduriz (tien goals, Athletic Bilbao) en Pierre-Emerick Aubameyang (acht goals, Borussia Dortmund) zijn reeds uitgeschakeld.

De wedstrijden in de halve finale worden op 28 april en 5 mei gespeeld. De finale vindt plaats op woensdag 18 mei, in het St. Jakob-Park in Basel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen