Van Gaal: "You can't compare apples with pears"

15 april 2016, 15:59

Louis van Gaal kreeg vrijdagmiddag tijdens zijn perspraatje in aanloop naar de thuiswedstrijd van Manchester United tegen Aston Villa van komende zaterdag van een Engelse journalist het verzoek om de doorgebroken Marcus Rashford te vergelijken met Cristiano Ronaldo. De Nederlandse manager kwam weer met een mooie uitspraak op de proppen: "You can't compare apples with pears."

Van Gaal baarde al vaker opzien met zijn steenkolenengels en heeft nu dus weer toegslagen. De coach kreeg de vraag overigens gesteld, omdat Rashford zes doelpunten maakte in zijn eerste elf optredens voor Man United en Ronaldo in zijn debuutseizoen (2003/2004) net zo vaak trefzeker was. "Maar je kan geen appels met peren vergelijken", zei Van Gaal, maar dan vertaald in het Engels. In Engeland kennen ze die uitdrukking niet. "Ik ben het niet eens met de vergelijking, dat is te vroeg", voegde Van Gaal voor de duidelijkheid toe.

Onder de indruk van Rashford is Van Gaal absoluut. "Het is fantastisch wat hij tot dusver gedaan heeft, maar je kan hem gewoon niet met Ronaldo vergelijken. Ze spelen op een andere positie", aldus de manager, die Rashford midweeks nog prachtig zag scoren tegen West Ham United (1-2 winst, FA Cup).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen