Wormgoor en Derijck vinden aanbieding ADO te laag

15 april 2016, 16:35

Vito Wormgoor en Timothy Derijck zijn aan hun laatste maanden bij ADO Den Haag bezig. De twee verdedigers hebben besloten hun aflopende contract niet te verlengen. De eredivisieclub had beide spelers wel een aanbieding gedaan, maar deze kon hen allebei niet enthousiasmeren.

"De aanbieding is vrij laag. Ik weet in welke positie de club verkeert. Ik vind ADO een mooie club en wilde weten wat zij te bieden hadden. Ik vond het te rigoureus om zomaar 'nee' te zeggen tegen een verlenging", zegt Wormgoor tegen Omroep West. Hij hoefde niet lang na te denken over de aanbieding. "Ik heb er net een kleine bij, heb nu drie kids, ben 27 jaar. Dit is misschien wel een mooi moment om een stap te maken. Ik heb vier mooie jaren gehad en ik vind het jammer dat we het zo moeten afsluiten, maar ik moet ook eieren voor mijn geld kiezen en ik ben ook wel toe aan een nieuwe omgeving. Wat dat betreft is het niet heel erg."

Als Derijck dit seizoen 25 wedstrijden zou spelen, dan zou zijn contract automatisch verlengd en verbeterd worden. Dit laat de financiële situatie bij ADO echter niet toe en daarom weet de Belg nu al dat hij in twee van de vier resterende duels maximaal 44 minuten zal spelen. De Residentieclub heeft wel geprobeerd Derijck langer in het Kyocera Stadion te houden.

"Ik heb drie gesprekken gehad met technisch manager John Metgod. In het derde gesprek is duidelijk geworden dat ADO wel een nieuwe aanbieding wil doen, maar dat ik dan rekening moest houden met inleveren van vijftig en meer procent. Dat is nooit leuk, zeker niet voor iemand die bijna het hele seizoen gespeeld heeft. Ik wist wel dat het serieus ging tegenvallen, maar dat het zoveel zou zijn, daar ben ik van geschrokken", aldus Derijck. Hij had de clausule ook kunnen laten vallen, maar hij miste de waardering van Metgod. "Het is in die drie gesprekken nooit naar voren gekomen dat ze tevreden over mij zijn. Het kost toch geen moeite om te zeggen over je tevreden bent of niet? Vandaar dat ik die clausule niet wil laten vallen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen