Tiental De Graafschap pakt cruciaal punt tegen Twente

15 april 2016, 22:05   Bijgewerkt: 16 april 2016, 09:14

Vanuit een geslagen positie heeft De Graafschap vrijdagavond alsnog een punt overgehouden aan de ontmoeting met FC Twente op de Vijverberg. Met tien man stond de thuisploeg lange tijd met 0-1 achter, maar een late treffer van Piotr Parzyszek bracht het stadion in Doetinchem in extase. Dankzij de remise bedraagt de voorsprong van De Graafschap op SC Cambuur nu twee punten.

Het leek erop dat die goal van de buitenspeler van Twente de enige treffer van de avond zou zijn, maar Parzyszek gooide laat in de wedstrijd dus roet in het eten voor Twente. De ploeg van René Hake, spelend zonder de afwezigen Kamohelo Mokotjo en Felipe Gutierrez, mocht de tegengoal zichzelf aanrekenen. In de tweede helft had Twente namelijk het overwicht in de wedstrijd. Omdat het aanvallend te weinig bracht en niet doordrukte, lieten de bezoekers De Graafschap in de wedstrijd.

Mede omdat die kansen gemist werden door De Graafschap, leek de ploeg vanavond een nederlaag te moeten lijden. Een late treffer van Parzyszek bood echter soelaas voor de Superboeren, die nu twee punten voorsprong hebben op Cambuur. De Leeuwarders spelen zondag de uitwedstrijd tegen NEC. Doetinchem kijkt in spanning toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen