Boilesen uit de gratie bij Ajax: "Ik heb nergens spijt van"

16 april 2016, 09:18   Bijgewerkt: 16 april 2016, 10:46

Hij heeft bij Ajax zelfs nog enige tijd de aanvoerdersband gedragen, maar momenteel is Nicolai Boilesen persona non grata in Amsterdam. De Deense verdediger speelde elf maanden geleden zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax, maar hij staat nog wel altijd op de loonlijst in de ArenA. "Deze situatie is niet goed voor mij", zegt de 24-jarige linksachter.

Het is lang stil, erg stil geweest rondom de verdediger. In Deense media doet hij echter weer eens van zich spreken. "Dat ik nu niet meer met de trainer praat, had ik vooraf niet voorzien. Maar ik heb nergens spijt van want ik ben altijd eerlijk geweest", vertelt de Deen in BK. Omdat hij zijn contract niet verlengde, besloot Ajax geen beroep meer op hem te doen. "Een jaar geleden gaf ik aan dat ik graag weg wilde om eens iets nieuws te proberen. Ik zocht een nieuwe uitdaging, dat heb ik destijds ook aan trainer Frank de Boer laten weten. Een nieuwe omgeving, nieuwe teamgenoten en een nieuwe trainer, zodat ik me kan blijven ontwikkelen."

Omdat hij geen wedstrijden meer speelt, komt de verdediger alleen op het trainingsveld in actie. Boilesen stelt dat hij in topconditie verkeert. "Maar ik zou liegen als ik zeg dat het fantastisch met me gaat. Er zijn veel dagen waarop ik de situatie vervloekt heb, maar diep van binnen heb ik nooit getwijfeld of ik nog wel terug kan komen. Je leert jezelf ook goed kennen in zo'n periode", aldus Boilesen, die komende zomer gratis de deur uitloopt in de ArenA. "Ik zie licht aan het eind van de tunnel. Het is nu aan mij om dit hoofdstuk af te sluiten en dan aan iets nieuws te beginnen. Ik heb van mijn agent gehoord dat er belangstelling is van andere clubs, maar meer weet ik nog niet. Wat ik wel zeker weet, is dat ik in de zomer naar een andere club vertrek." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen