Real wint ruim bij Getafe en zet Barça onder druk

16 april 2016, 21:09

Real Madrid heeft de druk op koploper FC Barcelona in La Liga verder opgevoerd. De Koninklijke zegevierde zaterdag op bezoek bij stadgenoot en hekkensluiter Getafe met 1-5 en naderde de Catalaanse aartsrivaal daarmee tot één punt. Real nam tevens de tweede plaats over van Atlético Madrid. Barça en Atlético komen later deze speelronde nog wel in actie.

Getafe was de ideale tegenstander voor Real Madrid om Barcelona verder onder druk te zetten. De streekgenoot pakte in de laatste twaalf competitieduels slechts twee punten en is door die dramatische serie afgegleden naar de onderste plaats in de Spaanse competitie.

Getafe bleef zaterdag net geen half uur overeind tegen Real Madrid. Karim Benzema bracht de bezoekers in de 29ste minuut aan de leiding in het Coliseum Alfonso Pérez, al gaan de credits voor de treffer vooral uit naar James Rodriguez. De Colombiaanse middenvelder bediende de Franse spits met een heerlijke voorzet vanaf de rechterflank. Benzema, die eerder deze week te horen kreeg dat hij definitief niet mee mag doen aan het EK in eigen land, werd daarmee vrijgezet voor het Getafe-doel en maakte het zonder problemen af (0-1).

Benzema, die volgens zijn coach Zinedine Zidane boos en radeloos is nu duidelijk is dat hij niet welkom is op Euro 2016 wegens de afpersingszaak rond collega Mathieu Valbuena, was ook betrokken bij het tweede en derde doelpunt van Real. Vijf minuten voor de pauze bediende hij Isco bij de 0-2, vijf minuten na de doelwissel was hij de aangever bij de 0-3 van Gareth Bale.

Een kwartier voor tijd moest Real voor het eerst serieus vrezen voor een tegentreffer. Keeper Keylor Navas pakte een terugspeelbal op en dus kreeg Getafe een indirecte vrije trap op de vijfmeterlijn toegewezen. Pablo Sarabia kreeg de bal in twee instanties echter niet in het doel. Acht minuten voor tijd scoorde Sarabia alsnog, met een fraaie lob vanaf de rand van het penaltygebied. In de slotfase liep Real via James en Cristiano Ronaldo uit naar een 1-5 zege.

Door de winst komt Real op 75 punten, één minder dan koploper FC Barcelona en twee meer dan nummer drie Atlético Madrid. De twee titelconcurrenten komen zondag nog wel in actie. Atlético krijgt dan bezoek van Granada CF, Barça speelt in het eigen Camp Nou tegen Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen