Hiddink thuis hard onderuit tegen Manchester City

16 april 2016, 20:41

Guus Hiddink heeft met Chelsea zijn tweede nederlaag op rij geleden in de Premier League. Op eigen veld ging het topaffiche tegen Manchester City, de club die eerder deze week ten koste van Paris Saint-Germain voor het eerst de halve finale van de Champions League bereikte, zaterdag met maar liefst 0-3 verloren. Sergio Agüero maakte alle doelpunten op Stamford Bridge.

Vorige week was Swansea City al met 1-0 te sterk voor Chelsea, wat de eerste Premier League-nederlaag voor Hiddink in diens tweede termijn als manager van The Blues betekende. Tegen Manchester City genoten de Londenaren het voordeel van een vrije week, waar de tegenstander eerder deze week in de return van de kwartfinales van de Champions League (met succes) vol aan de bak moest tegen Paris Saint-Germain. Dat voordeel buitte Chelsea echter niet uit.

Sergio Agüero was de grote kwelgeest van Chelsea. De Argentijnse spits tekende voor alle drie de doelpunten, waarvan de eerste in de 33ste minuut. Na een corner van Chelsea kwam Manchester City er snel uit via Kevin De Bruyne. De Belgische spelmaker behield het overzicht en bereikte Agüero, die vervolgens van net buiten het strafschopgebied de 0-1 scoorde.

Negen minuten na de pauze was Manchester City weer succesvol met een counter, met opnieuw een belangrijke rol voor De Bruyne en Agüero als afmaker. De Zuid-Amerikaan bepaalde tien minuten voor tijd de eindscore op 0-3, door een penalty te benutten. Deze werd toegekend nadat Chelsea-keeper Thibaut Courtois Fernandinho een directe scoringskans had ontnemen, wat de Belg ook nog eens op een directe rode kaart kwam te staan.

Manchester City neemt door de winst de derde plaats in de Premier League over van Arsenal en een voorsprong van vier punten op nummer vijf Manchester United. Arsenal speelt zondag nog thuis tegen Crystal Palace, het Manchester United van Louis van Gaal won eerder op de dag met 1-0 van Aston Villa en stuurde die club daarmee naar het Championship. Chelsea blijft teleurstellend tiende.