Juventus lacht na zege van rivaal Inter op Napoli

16 april 2016, 22:46

Juventus kan zondag een voorschot nemen op de vijfde landstitel op rij. De ploeg uit Turijn zag zaterdag achtervolger Napoli met 2-0 onderuit gaan bij Internazionale, waardoor het zondag de voorsprong op de Napolitanen kan vergroten tot negen punten. Juventus speelt dan thuis tegen laagvlieger Palermo.

Napoli zag eerder deze week de schorsing van clubtopscorer Gonzalo Higuain (dertig goals) wegens diens wangedrag in het uitduel met Udinese teruggebracht worden tot drie wedstrijden, maar tegen Inter zat de spits wel nog steeds op het strafbankje. Napoli had op bezoek in Milaan veel de bal, maar leek zich geen raad te weten met de afwezigheid van Higuain. De thuisclub verdedigde goed, waardoor de bezoekers amper tot grote kansen kwamen.

Inter kon ook achterover leunen, omdat het al vroeg op voorsprong was gekomen. Mauro Icardi tekende in de vierde minuut voor de 1-0. De Argentijnse spits dook na een pass van Gary Medel vrij op voor Napoli-keeper Pepe Reina en faalde niet in de afwerking, al had de goal niet mogen tellen omdat Icardi randje buitenspel stond. Vlak voor de pauze verdubbelde Marcelo Brozovic de marge voor Inter. Ditmaal fungeerde Icardi als aangever, al stond Stevan Jovetic met een fraaie lob aan de basis van de aanval.

In de tweede helft beet Napoli zich stuk op de Inter-defensie, waardoor er aan de score niets meer veranderde. De beste kans was misschien nog wel voor de gastheer. Na een uur nam Jovetic het Napoli-doel onder vuur, waarbij Kalidou Koulibaly de bal van de doellijn haalde.

Inter blijft ondanks de zege vierde in de Serie A, maar heeft nu nog maar drie punten achterstand op nummer drie AS Roma en een voorsprong van vijf punten op nummer vijf Fiorentina. Die teams spelen zondag nog wel tegen respectievelijk Atalanta Bergamo (uit) en Sassuolo (thuis). De nummer drie van de Serie A plaatst zich voor de voorronde van de Champions League, de nummers vier en vijf moeten genoegen nemen met Europa League-voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen