Cocu kan niet anders dan tevreden zijn na zege bij Roda

16 april 2016, 23:30

Phillip Cocu keert met een goed gevoel terug naar Eindhoven. De coach zag zijn club PSV zaterdag met 0-3 winnen bij Roda JC Kerkrade. "Als je in deze fase van de competitie met 3-0 wint van een tegenstander waar we het altijd moeilijk tegen hebben, moet je tevreden zijn", zegt Cocu op de officiële website van de landskampioen.

Door een goal van Luuk de Jong kwam PSV al in de tiende minuut op voorsprong. "Ik had erop aangedrongen om scherp en met initiatief te starten. We wilden niet achter de feiten aanlopen, zoals eerder dit seizoen. Dat deden we goed", aldus Cocu. Over het vervolg van de eerste helft was hij minder tevreden. "Na die 1-0 leden we toch te veel balverlies. Misschien gingen we iets te geforceerd op zoek naar de tweede treffer. In de rust heb ik daarom aangegeven met iets meer rust op zoek te gaan naar de tweede. Dat lukte."

Tegenvaller voor PSV was het geblesseerd uitvallen van Jorrit Hendrix. "We gaan er niet van uit dat hij de wedstrijd van dinsdag tegen Vitesse haalt. Hij heeft een knieblessure, maar de exacte aard kunnen we nog niet aangeven", besloot Cocu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen