Leicester City ontsnapt na rood Vardy aan nederlaag

Ger
17 april 2016, 16:35   Bijgewerkt: 17 april 2016, 17:10

Met de eerste landstitel in zicht heeft Leicester City een slechte beurt gemaakt tegen West Ham United. De koploper sloot voor eigen publiek ternauwernood op een 2-2 gelijkspel af. Leicester speelde ruim een half uur met een man minder. Topschutter Jamie Vardy kreeg twee keer geel.

Een goedkope strafschop bezorgde Leicester vlak voor het laatste fluitsignaal de gewenste reddingsboei. Vanaf elf meter schoot Leonardo Ulloa de 2-2 binnen. Het was echter Vardy die de hoofdrol speelde in het competitietreffen in het King Power Stadium. De spits maakte in de achttiende minuut de openingstreffer, maar moest in de tweede helft van het veld nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg, voor een vermeende schwalbe.

Leicester hield de voorsprong met tien man lang vast, maar in de 84ste minuut kwam West Ham toch op gelijke hoogte. Vanaf de penaltystip tekende Andy Carrollvoor de 1-1. Aaron Cresswell leek de bezoekers twee minuten later de winst te schenken, maar Ulloa besiste dus anders. Leicester heeft nu acht punten voorsprong op Tottenham Hotspur, maar de nummer twee van de ranglijst komt deze speelronde nog in actie.

Liverpool heeft de geweldige ontsnapping tegen Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Europa League laten volgen door een overwinning in de Premier League. De equipe van manager Jürgen Klopp greep de volle buit op bezoek bij middenmoter AFC Bournemouth: 1-2.

Roberto Firmino en Daniel Sturridge scoorden in de eerste helft namens Liverpool. Na de pauze deed Joshua King nog iets terug. Door de zege blijft Liverpool de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op Europees voetbal in het vizier houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen