ADO geeft Willem II volgende tik in strijd tegen degradatie

Ger
17 april 2016, 16:32

De supporters van Willem II krijgen met een zinderende ontknoping in de Eredivisie te maken. De formatie uit Tilburg kreeg zondag de volgende klap in de strijd tegen degradatie. ADO Den Haag was met 0-2 te sterk, waardoor het onderin ongekend spannend blijft tussen Willem II en Excelsior.

Voor Willem II zal elke wedstrijd in de slot van de competitie voelen als een mogelijkheid een tik uit te delen aan concurrent Excelsior. Samen met de Rotterdammers maken de Tilburgers uit wie als zestiende eindigt en play-offs tegen degradatie moet spelen. Hoewel ADO Den Haag eigenlijk uitgespeeld is, was de Residentieclub niet van plan de punten cadeau te geven. Bovendien zou een overwinning ADO een theoretische kans geven op het behalen van play-offs voor Europees voetbal.

De wedstrijd tussen de teams van Fraser en Streppel, die na dit seizoen vertrekt naar sc Heerenveen, kwam moeizaam op gang in Tilburg. Zowel Willem II als ADO had moeite om een kans te creëren. De eerste mogelijkheid van de bezoekers hing direct tegen de touwen. Mike Havenaar schatte een voorzet van Ruben Schaken op waarde en liet goalie Kostas Lamprou kansloos met een kopbal. De spits kwam daarbij goed naar de eerste paal lopen. ADO gaf daarna direct het initiatief aan Willem II, dat uitblonk in onderlinge misverstanden op het veld.

Erik Falkenburg zal zich nog eens achter zijn oren krabben als hij de beelden van de wedstrijd terugziet. Willem II kwam na rust uitstekend uit de startblokken en kreeg via Falkenburg maar liefst drie opgelegde kansen. Falkenburg zag van dichtbij Zwinkels tweemaal redding brengen en schoot de derde mogelijkheid vanaf tien meter hoog over het doel. Zoals wel vaker in het voetbal viel ook nu de goal aan de andere kant wel. Frank van der Struijk verlengde een vrije trap met zijn hoofd en zette met een eigen doelpunt de 0-2 op het scorebord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen