Juventus heeft nieuwe titel bijna beet na royale winst

Ger
17 april 2016, 17:22

Juventus kan zich opmaken voor de vijfde landstitel op rij. De koploper won op eigen veld met 4-0 van laagvlieger US Palermo en profiteerde daarmee optimaal van de zeperd van nummer Napoli.

Voor Juventus betekende het de zevende competitiezege op rij. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri kwam in de eerste helft op voorsprong via Sami Khedira. Pas in de laatste twintig minuten liep Juventus uit naar een royale overwinning. Paul Pogba, Juan Cuadrado en Simone Padoin voegden hun namen nog op het scoreformulier.

Door de winst loopt Juventus verder uit op Palermo, dat zaterdag verloor bij Internazionale (2-0). De titelhouder heeft in de Serie A nu negen punten meer dan de concurrent, met nog vijf wedstrijden te spelen.

Fiorentina boekte na een teleurstellende reeks eindelijk weer eens een overwinning. Voor eigen publiek werd het 3-1 tegen US Sassuolo Calcio. Fiorentina staat door de zege steviger vijfde.