Van Hanegem snoeihard over Makkelie: "Inleveren die fluit"

17 april 2016, 18:01

Willem van Hanegem is niet terughoudend als het gaat over het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie tijdens het competitieduel tussen Ajax en FC Utrecht (2-2). De arbiter gaf in de slotfase onterecht een strafschop aan de Amsterdammers, waardoor zij een gelijkspel uit het vuur sleepten.

"Ik kan me heel goed indenken hoe die spelers van FC Utrecht zich voelden, en die van PSV", schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Want dit kan een heel cruciaal moment voor het kampioenschap zijn geweest. Het is niet te geloven! Iedereen kan een foutje maken, maar dit was zo overduidelijk geen strafschop. Daar had je echt geen elektronische hulpmiddelen voor nodig om te zien."

"FC Utrecht kon deze wedstrijd nooit winnen. Je zag Makkelie het langzaam opbouwen. Hij begon ermee om Ajax kleine voordeeltjes te geven. Dat was heel irritant. Ik weet zeker dat de KNVB vindt dat er niets aan de hand is. Maar we zouden zo flink moeten zijn om die man voorlopig te schorsen. Ik zou zeggen: inleveren die fluit, chef."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen