Excelsior en Heerenveen schieten weinig op met gelijkspel

17 april 2016, 18:47

In een slordige wedstrijd hebben Excelsior en sc Heerenveen zondag de punten gedeeld in Kralingen. Beide ploegen waren niet bij machte om de winst naar zich toe te trekken. De enige twee hoogtepunten waren de doelpunten: 1-1.

Excelsior verloor zijn laatste drie duels en heeft snel punten nodig. De laatste tijd werden de zwakke punten in de ploeg pijnlijk blootgelegd. De organisatie staat niet altijd even goed, zeker achterin. Acht tegentreffers in drie wedstrijden is simpelweg te veel.

Daarnaast heeft Excelsior moeite met het creëren van echte kansen. Spelers als Adil Auassar en Jeff Stans, belangrijke schakels op het Rotterdamse middenveld, verkeren sinds de winterstop niet in topvorm. Tom van Weert loopt daardoor vaak op een eiland.

Tegen Heerenveen was de topscorer er ook nog eens niet bij op Woudestein, door een gele kaart vorig weekend zat hij op de tribune met een schorsing. Aan de andere kant kon Sam Larsson namens de Friezen wél starten. Hij zou niet meedoen wegens een blessure, maar werd toch nog fit genoeg bevonden door de medische staf.

En dat was een opsteker voor het elftal van Foppe de Haan. Larsson blonk namelijk uit met een schitterend doelpunt. De Zweed mocht zomaar langs twee Rotterdammers het strafschopgebied in dribbelen, waarna hij de bal onhoudbaar in de verre hoek krulde. De goal kwam op een uitstekend moment, op slag van rust. Een paar minuten eerder was het Brandley Kuwas die heerlijk raak schoot namens Excelsior.

Beide treffers zorgden eindelijk voor wat opleving op de tribunes. Het tempo lag behoorlijk laag en het spel was slordig. Ondanks enkele snelle counters van de thuisploeg en een mooie combinatie tussen Joey van den Berg en Larsson, werd het publiek niet bepaald verwend.

In de slotfase wankelde Excelsior weer zoals het dat de laatste weken vaker overkomt. Heerenveen gokte meer op de lange bal en was dreigend via een paar voorzetten. Met Henk Veerman erbij voorin als vervanger van Jeremiah St. Juste (blessure) nam Foppe de Haan risico, maar dat pakte bijna goed uit. Mitchell te Vrede was het dichtst bij de winnende treffer. Hij speelde echter een ongelukkige wedstrijd in Kralingen.

Door het gelijkspel blijft Excelsior vijftiende, net boven de streep met een punt voorsprong op Willem II. Heerenveen staat nog steeds twaalfde, gelijk met FC Groningen en ADO.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen