De titelstrijd: mogelijke scenario's en programma

18 april 2016, 09:52

Na 31 speelronden in de Eredivisie hebben Ajax en PSV evenveel punten verzameld. De topclubs staan allebei op 75 punten en gaan daarom samen aan de leiding, al hebben de Amsterdammers een beter doelsaldo. Natuurlijk wordt de schaal overhandigd aan de ploeg met de meeste punten, maar bij een gelijke stand zijn er diverse scenario's mogelijk.

Gelijk puntenaantal

Als Ajax en PSV op 8 mei nog steeds op hetzelfde puntenaantal staan, dan geeft het doelsaldo de doorslag. Ajax (+54, 74-20) heeft wat dat betreft op dit moment gunstigere papieren dan PSV (+48, 77-29). De eerstvolgende factor die van belang is, is het aantal gescoorde doelpunten. Met 77 versus 74 is PSV daarin licht in het voordeel.

Gelijk doelsaldo

Mocht het ook nog zo zijn dat het doelsaldo precies gelijk is, dan zal het onderling resultaat doorslaggevend zijn. In dat geval gaat Ajax met de landstitel aan de haal. De Amsterdammers verloren met 1-2 van PSV in de ArenA, maar zegevierden met 0-2 in Eindhoven. In 2007 vond er nog een zinderende titelstrijd plaats, waarin het doelsaldo bepalend was. PSV werd toen met één doelpunt verschil kampioen.

Een beslissingswedstrijd komt er dus in ieder geval niet, zo benadrukt de KNVB ook.

Het resterende programma

Ajax

20 april - sc Heerenveen (uit)

1 mei - FC Twente (thuis)

8 mei - De Graafschap (uit)

PSV

19 april - Vitesse (thuis)

1 mei - SC Cambuur (thuis)

8 mei - PEC Zwolle (uit)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen