Cocu praat niet over penalty en heeft Guardado terug

18 april 2016, 14:17

Phillip Cocu had op zijn perspraatje in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse van dinsdagavond (vanaf 20.45 uur) geen zin om stil te staan bij de dubieuze beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie om Ajax een late penalty te geven tegen FC Utrecht. Door de arbitrale dwaling bleef PSV op de tweede plaats staan in de Eredivisie, maar Cocu houdt zich rustig.

De trainer van PSV kreeg op de persconferentie vragen over Makkelie, maar reageerde niet inhoudelijk. "Daar kan ik niets mee. Ik hou er niet van om met dingen bezig te zijn waar ik geen invloed op heb", sprak de coach volgens de clubwebsite. Hij benadert de 2-2 van Ajax louter positief. "Er is een nieuwe positieve situatie ontstaan op de ranglijst, die beter is dan verwacht. Daar ben ik wel tevreden mee", aldus Cocu.

PSV staat niet meer op punten, maar op doelsaldo tweede. Het is daardoor zaak om er een schiettent van te maken in de resterende wedstrijden tegen Vitesse (thuis), SC Cambuur (thuis) en PEC Zwolle (uit), maar Cocu wil niet blind aanvallen. "We moeten spelen met overtuiging, geen twijfel maar ook zeker niet naïef. Winst is voor ons het vertrekpunt. Van daaruit moet je er voor zorgen dat je iedere seconde het maximale uit een wedstrijd haalt." PSV is zes doelpunten in het nadeel ten opzichte van koploper Ajax, dat woensdag op bezoek gaat bij sc Heerenveen.

Cocu, die Vitesse 'een goed voetballende ploeg' noemt, kwam verder met goed nieuws. Andrés Guardado voegt zich weer bij de wedstrijdselectie. "Andrés heeft weer meegetraind met de groep, dat ging goed. Hij zal er morgen bij zijn", aldus de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen