Pröpper gelooft in titel: "Geen goed seizoen zonder schaal"

19 april 2016, 10:57

Toen Davy Pröpper afgelopen zomer van Vitesse overkwam, was het de vraag in hoeverre hij zich zou kunnen aanpassen aan het hogere niveau dat er bij PSV gevraagd wordt. Hij slaagde met vlag en wimpel voor de test en draaide een goed en stabiel seizoen. "Ik heb mezelf echt verbaasd."

"Na twee seizoenen bij Vitesse was ik rijp voor de volgende stap en dit is voor mij de perfecte stap geweest. Ik voelde me al snel op mijn gemak. Ik kwam met ervaring binnen, was geen negentien of twintig. Dat scheelt", verklaart Pröpper de soepele overgang in De Telegraaf. "Door veel grote wedstrijden te spelen heb ik veel winst geboekt in mijn spel. Je moet in dat soort wedstrijden sneller handelen en ik merk dat daardoor mijn handelingssnelheid is verbeterd."

Pröpper is tevreden over het niveau dat hij dit seizoen haalde. "Het gaat lekker, al kan het zeker nog beter. Er zijn altijd wedstrijden dat het wat minder gaat, zoals thuis tegen Ajax. Toen haalde ik niet mijn eigen niveau. Dat zijn de momenten waarop ik nog moeten groeien. Ik ben tevreden dat ik op bijna tien goals zit. Ergens hoop je een keer op een seizoen dat je er rond de vijftien maakt, maar voor mijn type speler is tien goals een goed aantal."

De seizoensontknoping volgt in de komende drie speelronden van de Eredivisie. Ondanks de uitstekende prestaties in de Champions League is Pröpper niet tevreden over het seizoen als Ajax de titel grijpt. "Als we niet met de schaal staan, zal iedereen ermee zitten en heeft niemand het gevoel dat we een goed seizoen hebben gedraaid. Ook omdat we het team hebben om kampioen te worden. Ik denk nog steeds dat we kampioen worden. We gaan ervoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen