Ajax neemt opnieuw speler van ADO Den Haag over

19 april 2016, 12:36

Ajax neemt Pascal Struijk in de zomer over van ADO Den Haag. De 16-jarige verdediger, die dit seizoen als B-junior al in de A1 van de Haagse club speelt, tekent in Amsterdam een contract voor de duur van twee seizoenen. Een dikke week geleden nam Ajax met Abdallah Aberkane ook al een verdediger over uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Struijk toont zich op de clubwebsite van Ajax verheugd met de transfer. "Ik wil me bij Ajax verder ontwikkelen tot een betere speler. Vervolgens wil ik het eerste elftal halen", toont hij zich ambitieus. Struijk werd in 1999 geboren in Antwerpen en kwam al uit voor de jeugdteams van het Nederlands elftal.

"Pascal is nog een B-junior, maar speelt dit hele seizoen al in de A1 van ADO Den Haag", aldus hoofd jeugdscouting Patrick Ladru. "Daar zijn tegenstanders vaak twee jaar ouder. Dan moet je echt vechten in de duels. Ik denk daarom dat het heel goed is dat hij naar Ajax komt voor de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Overigens kondigde Ajax ook aan vanaf volgend seizoen geen A2 meer in de jeugdopleiding te hebben. Dat team was de afgelopen jaren meerdere malen een onderwerp van discussie. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen