Gemeente geeft Twente lucht inzake deadline garantstelling

19 april 2016, 13:14

FC Twente heeft uitstel van de gemeente Enschede gekregen om de voorwaarden op orde te krijgen voor een garantstelling van 32 miljoen euro. Eerst moest het aan die voorwaarden voldoen voor 1 mei, nu pas op 31 december van dit kalenderjaar. Daarmee heeft de gemeenteraad ingestemd, zo meldt het ANP. Dat besluit biedt FC Twente extra tijd om orde op zaken te stellen.

Eind 2015 stemde de gemeente in met een reddingsplan voor de noodlijdende club door garant te staan voor het miljoenenbedrag. Daarmee kan Twente onder meer de gemeentelijke lening van 17 miljoen aflossen. Mocht de Enschedese club niet voortbestaan, dan zou dat bedrag niet worden terugbetaald aan de gemeente. Door 32 miljoen euro garant te stellen, wil het dat bedrag terugkrijgen en bovendien het voortbestaan van Twente faciliteren. Twente heeft een positieve invloed op onder meer de naamsbekendheid van Enschede en directe omgeving. 

De extra tijd die Twente krijgt voor de garantstelling staat los van de deadline voor het behouden van de proflicentie. Voor 1 mei moet er een akkoord zijn met de schuldeisers en een sluitende begroting worden gepresenteerd. Daarover neemt de licentiecommissie op 9 mei, de dag na de laatste speelronde in de Eredivisie, een beslissing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen