De Haan op zijn hoede: "De Boer niet wijzer maken dan hij is"

19 april 2016, 13:30   Bijgewerkt: 19 april 2016, 14:38

Morgenavond (woensdag) ontvangt sc Heerenveen titelkandidaat Ajax. Voor de Friezen staat er weinig meer op het spel, met vier punten achterstand op een plek in de play-offs om Europees voetbal en nog drie duels te spelen. Om die reden wil Foppe de Haan het thuispubliek vooral spektakel bieden en aan klantenbinding doen.

"We willen de mensen een mooie avond bieden", zegt De Haan op de officiële clubwebsite. Hij constateert dat zijn spelers toeleven naar het duel: "Ze zien Ajax als een uitdaging, je merkt dat de spanning stijgt." Jeremiah St. Juste, die zondag tegen Excelsior een blessure opliep, is niet van de partij. "Dat is jammer, want hij deed het goed."

De Haan laat meestal iedereen die geïnteresseerd is toe tot de afsluitende training voor een wedstrijd, maar vanochtend (dinsdag) waren er geen belangstellenden welkom. Hij wilde Ajax-trainer Frank de Boer niet wijzer maken dan hij al is. "Het gaat er niet om met wie je speelt, maar hoe je het verdedigend oplost, of hoe je opbouwt. Zo'n type is De Boer, die gaat het uitgebreid bekijken en zijn maatregelen nemen. Dat hoeft hij nu even niet te weten."

De Haan voorziet een lastig duel. "Het wordt een heidens karwei, Ajax speelt in uitwedstrijden ook behoudender dan vroeger, veel meer op resultaat. Al zit de ploeg niet in de beste periode, wat met spanning te maken kan hebben. Wij kunnen vrijuit spelen en met bravoure en lef voetballen. Als je lef toont, ben je volgens mij nooit kansloos."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen