Excelsior wil concurrentie afschudden tegen 'meer dan FC Ziyech'

19 april 2016, 15:52

Morgenavond (woensdag) staan FC Twente en Excelsior tegenover elkaar in speelronde 32 van de Eredivisie. Waar Twente dit seizoen is uitgespeeld - de ploeg uit Enschede staat ruim boven de rode streep, maar maakt geen kans meer op een plek in de play-offs voor Europees voetbal - speelt Excelsior voor rechtstreekse handhaving.

Hakim Ziyech is vanwege een schorsing niet beschikbaar. "Ik ben benieuwd hoe de ploeg dat opvangt", zegt Twente-trainer René Hake in gesprek met TC Tubantia. "Maar Twente draait niet alleen om hem. Wij hebben de club nooit FC Ziyech genoemd. Je speelt niet tegen één speler. Dit gaat over één wedstrijd en dat is wat anders dan dat je voor langere tijd niet over hem beschikt."

Kamohelo Mokotjo, die op bezoek bij De Graafschap ontbrak wegens trieste privéomstandigheden, keert terug in de basis bij Twente. Hake weet nog niet hoe de rest van het elftal er uit komt te zien. Zo is Chinedu Ede nog een twijfelgeval waarover woensdagochtend een beslissing wordt genomen. Waarschijnlijk heeft Felipe Gutierrez zijn laatste wedstrijd voor Twente al gespeeld. Hij revalideert in Chili van een knieblessure. Zijn contract loopt nog één seizoen door en de kans is groot dat hij in de zomer verkocht wordt.

Tegenstander Excelsior is blij dat Ziyech niet meespeelt. "Ziyech is betrokken bij 80 tot 85 procent van alle doelpunten van Twente", aldus Alfons Groenendijk op de clubwebsite. "Hij is heel bepalend, dus we zullen morgen een ander FC Twente te zien krijgen. Andere jongens zullen willen opstaan, zoals Jerson Cabral, die de laatste weken in vorm is. Mijn collega René Hake was afgelopen weekend niet tevreden over zijn ploeg, dus ze zullen zich willen revancheren."

Bij Excelsior kijkt men met een schuin oog naar de prestaties van Willem II, de enig overgebleven concurrent in de strijd om de veilige vijftiende plek. "We kunnen morgen geweldige zaken doen en een tik uitdelen aan onze achtervolger Willem II. Met die opdracht gaan we morgen het veld in. We hebben nog drie wedstrijden om ons rechtstreeks de handhaven. Nu we een punt voor staan op Willem II kunnen wij daar op een positieve wijze naartoe leven.'' Topscorer Tom van Weert is nog een twijfelgeval voor Twente-uit na een botsing tegen Heracles Almelo.

[photo,94151,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen