De Boer: "Zorgen dat we gretig zijn om goals te maken"

19 april 2016, 17:42

De spanning in de titelrace in de Eredivisie is, drie speelronden voor het einde, om te snijden. Zowel Ajax als PSV staat na 31 competitiewedstrijden op 75 punten, waardoor de druk op de laatste duels van beide titelkandidaten groot is. Ajax-trainer Frank de Boer geniet, in aanloop naar het duel met sc Heerenveen van woensdag, van de spanning. "Dit zijn wel de mooiste weken", zegt De Boer in zijn vooruitblik op het duel met de Friezen.

Ajax bezet de eerste positie, omdat het doelsaldo iets beter is. Het verschil is zes doelpunten, weet De Boer. "Het is natuurlijk best wel een redelijk gat, ervan uitgaande dat als wij alles winnen met een doelpunt verschil zij continu gemiddeld met 3-0 moeten winnen. Maar ze hoeven maar één uitschieter met bijvoorbeeld 5-0 te hebben en dan wordt het al een heel ander verhaal", beseft hij.

"Wij moeten gewoon zorgen dat we gretig zijn om doelpunten te maken", zegt De Boer over het duel met Heerenveen. "Maar het belangrijkste is om te winnen. Dat is ons grootste doel. We hopen altijd met veel doelpunten verschil te winnen, of dat nu de eerste of laatste wedstrijd van het seizoen is. Alleen nu kan het doorslaggevend zijn. Dat beseffen de spelers. Als je 2-0 voorstaat en je krijgt een kans, dan moet je daar heel serieus mee omgaan."

Voor Heerenveen staat er tegen Ajax eigenlijk niets meer op het spel. "Normaal gesproken is een bepaalde spanning noodzakelijk in topsport", zegt De Boer daar over. "Anderzijds is Ajax een fantastisch affiche voor elke Heerenveen-speler. Ik verwacht dat zij gewoon heel gemotiveerd zijn. Wellicht kunnen we hun intenties de kop indrukken door snel te scoren."

Heerenveen heeft allesbehalve een goed seizoen achter de rug. "Maar ze hebben ook heel goede momenten gehad", weet de trainer van Ajax. "Ze wonnen van AZ, dat toen in vrije goede doen was, en uit tegen PSV pakten ze een punt. Tegen de topclubs doen ze het vrij aardig. Dat komt omdat ze dan meer reactievoetbal kunnen spelen. En met Larsson en Zeneli hebben ze een paar handige spelers. Datzelfde geldt voor Slagveer als hij speelt", besluit De Boer op de website van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen