Faber: "NEC moet meedogenlozer worden in uitduels"

19 april 2016, 20:22

Als promovendus is NEC bezig aan een geweldig seizoen, maar ondanks de knappe zevende positie op de ranglijst is coach Ernest Faber ook kritisch op zijn team. Volgens de oefenmeester is zijn ploeg niet meedogenloos genoeg in uitduels, iets waar hij woensdag met zijn team tegen PEC Zwolle mee wil afrekenen.

NEC kan de play-offs om Europees voetbal halen dit seizoen, beseft Faber. "Het is niet zozeer dat we alleen gericht zijn op het forceren van een beslissing in de strijd om de play-offs, maar dat we vooral ook uit weer eens een keer goed willen presteren", zegt Faber op de clubsite. "Daar zitten op dit moment nog heel veel groeimogelijkheden voor ons in. We spelen in uitwedstrijden met fases echt niet onaardig, maar in tegenstelling tot in eigen huis zijn we een stuk minder effectief."

Volgens Faber is dat een probleem voor NEC. "Misschien dat we ook wat minder gelukkig zijn in uitwedstrijden, maar we mogen op dat soort momenten ook wel wat meedogenlozer worden. Het voelt wat dat betreft niet zo dat de resultaten echt ontbreken, maar het zou wel heel mooi zijn om het erbij te hebben naast onze prestaties thuis."

NEC heeft twee punten meer dan tegenstander PEC Zwolle. "De niveauverschillen rondom ons heen zijn heel erg klein, ook ten opzichte van Zwolle", vindt Faber. "Ook tegen hen zullen we daarom weer de kansen krijgen, maar die moeten we dan wel eens een keer afmaken. Daarnaast zullen we op een goede manier met de spanning om moeten gaan. Iedereen begint nu om de prijzen te spelen en dan komt er meer druk op te staan. Zwolle moet winnen, wij willen heel graag winnen. Ik ben benieuwd naar het effect van die extra druk."

Ten opzichte van het duel met SC Cambuur van afgelopen weekend gaat Faber weinig wijzigen, zegt hij. "Zwolle is een ploeg die een beetje hetzelfde speelt en dezelfde tactiek hanteert als Cambuur, dus we zullen waarschijnlijk niet te veel aanpassen deze week."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen