FC Groningen houdt na minimale zege hoop op play-offs

Jw
19 april 2016, 20:30   Bijgewerkt: 19 april 2016, 20:38

FC Groningen heeft dinsdag een overwinning geboekt in de midweekse speelronde van de Eredivisie. Albert Rusnak was in het duel met Roda JC de enige doelpuntenmaker van de avond (1-0), waardoor de Groningers nog altijd mogen hopen op een ticket naar de play-offs om Europees voetbal. De formatie uit Limburg is door de nederlaag nog steeds niet helemaal zeker van lijfsbehoud.

Met zes nederlagen op rij in februari en maart leek FC Groningen het uitzicht op Europees voetbal volledig te hebben verspeeld. Maar met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden, waaronder het knappe gelijkspel van afgelopen weekend tegen Feyenoord in de Kuip, was er ineens weer uitzicht op de achtste plaats. Roda JC is op zijn beurt met een voorsprong van zes punten op nummer vijftien Willem II nagenoeg veilig.

Aan de andere kant deelde Roda JC speldenprikken uit via Kristoffer Peterson, maar ook de gasten uit Limburg waren niet bijster scherp. In de rust gooide FC Groningen-trainer Erwin van de Looi zijn elftal om. Alexander Sorloth en Simon Tibbling, beiden niet okselfris voorafgaand aan het duel, vielen in met als doel de thuisploeg meer creativiteit en dreiging te geven.

Dat lukte gedeeltelijk. FC Groningen had moeite om het verdedigende Roda JC kapot te spelen. De openingstreffer van Albert Rusnak in de 67ste minuut kwam dan ook op een uitstekend moment. De Slowaakse middenvelder haalde uit in het strafschopgebied en had het geluk dat zijn inzet onderweg van richting werd veranderd. Van Leer was daardoor volledig kansloos (1-0).