Lurling (38) krijgt speciaal afscheid van Den Bosch

Jw
20 april 2016, 17:08

Anthony Lurling gaat vrijdag zijn laatste minuten maken als profvoetballer. De 38-jarige aanvaller is over twee dagen jarig en FC Den Bosch geeft de veteraan de kans om in vijf minuten binnen de lijnen afscheid te nemen. Lurling had eerder al zijn pensioen als speler aangekondigd.

Tegen RKC Waalwijk zal Lurling vijf minuten voor het einde van de wedstrijd invallen en in de 90ste minuut weer worden gewisseld. "Een mooi initiatief van de club", reageert Lurling in het AD. "Of ik ontroerd raak? Dat weet ik niet. Vanaf het moment dat ik kenbaar heb gemaakt dat ik stop, ben ik constant bezig geweest met revalideren. De laatste tijd besef ik steeds meer dat het hierna echt klaar is. Ik meld mij vrijdag bij de groep en dan val ik kort voor tijd in. Als ik er dan weer uit wordt gehaald en mijn kinderen staan langs de kant van het veld zal dat best wel even wat met mij doen, denk ik.''

Lurling kampt met een slepende achillespeesblessure, die het definitieve einde betekende voor zijn loopbaan. "Dat is echt balen. Ik kan nog steeds niet heel veel, dus het zal vooral een beetje meehobbelen zijn. Maar dit was de laatste thuiswedstrijd dit seizoen van FC Den Bosch. De laatste keer in De Vliert. Mijn laatste minuten in het betaald voetbal. Ik ga gewoon genieten. Dit is leuk voor het publiek en leuk voor mezelf."

Lurling kwam eerder in zijn loopbaan uit voor SC Heerenveen, Feyenoord, 1.FC Köln, RKC Waalwijk en NAC Breda. Hi begon zijn loopbaan bij Den Bosch en eindigt die daar dus ook.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen