Barcelona vindt gevoel terug in ware voetbalshow: 0-8

Jw
20 april 2016, 21:52   Bijgewerkt: 20 april 2016, 22:22

Drie wedstrijden op rij verloor FC Barcelona in de Primera Division, maar met een genadeloze achtklapper heeft de regerend kampioen daar vanavond een einde aan gemaakt. Vooral dankzij vier doelpunten en drie assists van Luis Suárez werd Deportivo La Coruna met 8-0 verslagen. Daardoor lijkt Barça weer op tijd in vorm voor de eindsprint in de titelrace.

De wereldsterren van Barcelona waren in een cruciale fase van het seizoen het oppermachtige gevoel even kwijt. Na de uitschakeling in de Champions League kwam ook de koppositie in Spanje in gevaar. In het midweekse treffen met Deportivo La Coruna werd echter afgerekend met de slechte reeks.

En hoe. FC Barcelona swingde als vanouds, dit keer aan de hand van Luis Suárez. De Uruguayaanse spits nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, waarvan vooral de 0-2 fraai was. Lionel Messi keek door de verdediging heen en schoof de bal in de voeten van Suárez, die koelbloedig bleef voor het doel.

Daarmee was het verzet van Depor, dat daarvoor een grote kans op de 1-1 had gekregen, in één klap gebroken. Na de rust speelde Barcelona met de tegenstander. Via Ivan Rakitic en nog twee treffers van Suárez stond al snel 0-5 op het scorebord. In de slotfase pikten Messi, Marc Bartra en Neymar ook nog een doelpunt mee. Bij drie van de vier doelpunten leverde Suárez bovendien de assist, waarmee hij zijn toch al imponerende statistieken verder opkrikt.

Atlético Madrid kan later vanavond weer in punten op gelijke hoogte komen met de Catalanen. Ook Real Madrid, dat nu op vier punten volgt, komt ook nog in actie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen