Goudhaantje Milik schiet Ajax in Friesland weer aan kop

21 april 2016, 00:28

Na de 2-0 zege van PSV op Vitesse wist Ajax wat het te doen stond in het uitduel met sc Heerenveen: winnen, niets anders. Deze opdracht is volbracht door de Amsterdammers, die met 0-2 zegevierden in Friesland en daarom weer aan de leiding gaan in de Eredivisie. Hoewel PSV nog steeds op doelsaldo tweede staat, heeft Ajax nog altijd de beste kampioenspapieren. Arek Milik was met twee goals weer de gevierde man.

Ajax had wel een licht overwicht en als het gevaarlijk was, dan gebeurde dat via de flanken. De vleugellust leverde een kans op voor Davy Klaassen, maar de captain mikte op de voeten van Erwin Mulder. De grootste kans was voor Milik, maar de Poolse spits gleed de bal op aangeven van Thulani Serero naast het doel. Serero mocht verrassend genoeg ten faveure van Riechedly Bazoer starten van Frank de Boer, die zijn ploeg weer in een 4-3-3 systeem liet opereren na de teleurstellende functionerende 3-4-3 tegen FC Utrecht (2-2).

Geïnspireerd door de spirit van de meteen na rust ingevallen Anwar El Ghazi ging Ajax naarstig op zoek naar een treffer. Nadat Milik eerst vanuit kansrijke positie over schoot, wist de Pool even later wél de score te openen. De bezoekers kregen een penalty van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, na een handsbal van Kenneth Otigba. Milik schoot de bal onberispelijk binnen, zoals hij dat vorige week tegen Utrecht ook al deed. Toen werd er nog dagen nagepraat over de onterechte strafschop die Danny Makkelie gaf, nu zal er vermoedelijk wat minder discussie ontstaan. Hoewel wellicht niet alle arbiters de bal op de stip zouden leggen, kwam de bal lichtjes tegen de arm van Otigba aan.

De defensie van Ajax stond, zoals zo vaak dit seizoen, weer als een huis. Dat, en de scoringsdrift van Milik, maakt de overwinning op Friese bodem verdiend. De winst kwam na de 0-2 geen moment meer in gevaar voor de lijstaanvoerder, waar Mike van der Hoorn koppend nog dicht bij een doelpunt was. Ajax stuit in de laatste twee speelronden nog op FC Twente (thuis) en De Graafschap (stuit). PSV, dat wat betreft het doelsaldo zes goals moet goedmaken op de koploper, speelt nog tegen SC Cambuur (thuis) en PEC Zwolle (uit). Hoewel Ajax nog altijd de titelfavoriet is, blijft het spannend tot de laatste snik.

[photo,97346,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen