Vierde plek voor AZ dichterbij door zege op ADO

21 april 2016, 20:49

AZ lijkt in tegen het einde van de competitie de vierde plek niet meer uit handen te gaan geven. Door woensdagavond met 1-2 te winnen op bezoek bij ADO Den Haag staat de concurrentie op drie punten achterstand. ADO had nog een theoretische kans op de play-offs, maar speelt de laatste twee competitieduels nergens meer voor.

John van den Brom is met AZ in een hevige strijd verwikkeld voor de vierde plek. Na de 5-1 overwinning op PEC Zwolle zag de trainer geen reden om zijn formatie te wijzigen voor het duel met ADO. Henk Fraser voerde bij ADO Den Haag twee wijzigingen door. Doelman Martin Hansen keerde terug van een blessure, terwijl Kevin Jansen afgelopen weekend nog geschorst was. Robert Zwinkels en Thomas Kristensen moesten zodoende op de bank plaatsnemen.

AZ liet daarna de gehele eerste helft het initiatief aan ADO Den Haag en dat kwam ze duur te staan. Tom Beugelsdijk kopte de 1-1 binnen vanuit een vrije trap van Edouard Duplan. De Fransman is daardoor de speler met de meeste assists van dit seizoen, één meer dan Hakim Ziyech van FC Twente. Diezelfde Duplan was ook de aangever bij een fraaie kopbal van Timothy Derijck. AZ-doelman Sergio Rochet tikte de kopbal echter knap uit de verre hoek.

Hoewel Janssen tegen PEC Zwolle nog vier keer tot scoren kwam, daar zat hij woensdagavond in de tas bij het duo Beugelsdijk en Kanon. De centrale verdedigers verloren de spits geen seconden uit het oog. Aanvallend bracht ADO te weinig om voor de tweede keer een achterstand ongedaan te maken. Ook het Haags kwartiertje bracht met het inbrengen van een tweede spits geen succes op. AZ staat na de zege op de vierde plek met drie punten meer dan de achtervolgers. ADO had nog een theoretische kans op de play-offs voor Europees voetbal, maar die is verdwenen. In de Eredivisie staan nog twee speelronden op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen