Milan niet langs Carpi in eerste thuisduel onder Brocchi

21 april 2016, 22:53   Bijgewerkt: 21 april 2016, 23:00

AC Milan heeft de eerste thuiswedstrijd met Cristian Brocchi als eindverantwoordelijke in de dug-out niet weten te winnen. De formatie uit de modestad bleef donderdag in San Siro steken op een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Carpi.

AC Milan had voor de aftrap, voor een reclamestunt, nog een 'haka' gedaan. Dat is het handelsmerk van de nationale rugbyploeg van Nieuw-Zeeland om de tegenstander te imponeren. Onder de indruk hoefde Carpi echter niet te raken van de gevallen topclub.

Voor eigen publiek had Milan wel veel meer balbezit dan Carpi - in de eerste helft waren de verhoudingen op een gegeven moment zelfs 84 procent tegenover zestien procent - maar tot grote kansen leidde dit nauwelijks. In de 65ste minuut kreeg Milan de bal wel in het doel, maar de goal van José Mauri werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase hoopte de thuisclub wellicht op een strafschop, nadat Emanuele Suagher de bal in de 'zestien' tegen zijn arm kreeg. De arbitrage zag er echter geen opzettelijke handsbal in. Carpi, met Jonathan De Guzman in de basis, ging in de extra tijd nog bijna met de drie punten aan de haal: Marco Crimi liet de bal fraai naar de kruising draaien, maar de jonge Milan-keeper Gianluigi Donnarumma redde prachtig.

AC Milan profiteert met het gelijkspel maar half van de nederlaag die Fiorentina woensdag leed bij Udinese. Het blijft zesde in de Serie A, met zes punten minder dan de nummer vijf uit Florence.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen