Gerbrands hoopt op plus tien: "Blij met deze sponsor"

22 april 2016, 08:29

PSV presenteerde na een jarenlange samenwerking met Philips donderdag Energiedirect als nieuwe hoofdsponsor. Hoewel de Eindhovenaren hoopten op een sponsorbijdrage van tussen de 8 en 10 miljoen euro, zijn ze tevreden met de 6 miljoen euro (plus bonussen) die de nieuwe hoofdsponsor de komende drie seizoenen neerlegt.

Aangezien Philips de komende jaren ook nog 3 miljoen euro blijft pompen in PSV en er ook nog een rugsponsor gezocht wordt, kan PSV meer dan 10 miljoen euro tegemoet zien op basis van shirtsponsoring. "Dan hebben we de maximale waarde uit het shirt gehaald", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands in De Telegraaf. "Energiedirect is onderdeel van RWE, de grootste energiepartij in Europa. We mogen blij zijn met deze sponsor, die ons toegang geeft tot de energiemarkt. Dat is voor sportsponsoring een heel interessante markt."

Dat de nieuwe hoofdsponsor volgens velen niet veel uitstraling met zich meebrengt, ligt volgens Gerbrands ook aan het feit dat men gewend is aan Philips. "Zulke geluiden waren er ook toen we na twintig jaar van Nike naar Umbro gingen, maar de harde feiten zijn dat we dit seizoen 30 procent meer omzet hebben met Umbro dan met Nike. Als de mensen zich er een beetje in verdiepen dan wordt duidelijk wat voor kansen deze deal met Energiedirect PSV biedt", aldus Gerbrands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen