Manchester City voorlopig derde na royale overwinning

Ger
23 april 2016, 15:38

Manchester City is minimaal voor een dag de nummer drie van de Premier League. De ploeg van manager Manuel Pellegrini won in het eigen Etihad Stadium met klinkende cijfers van Stoke City: 4-0.

Met de royale zege kreeg de Chileense oefenmeester zijn zin. Voorafgaand aan het competitieduel had Pellegrini laten optekenen graag veel treffers van zijn ploeg te willen zien. Daarbij moesten tegengoals bovendien vermeden worden. De spelers van City voldeden aan beide opdrachten. In de eerste helft haalden Fernando en Sergio Agüero (penalty) de trekker over. Na de hervatting nam Kelechi Iheanacho de andere twee doelpunten voor zijn rekening.

City heeft in de Premier League nu een punt voorsprong op Arsenal, dat zondag op bezoek gaat bij Sunderland. De equipe van Pellegrini komt dinsdag weer thuis in actie. Dan wacht de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid.

Bij Stoke ontbrak Ibrahim Afellay in Manchester. De Oranje-international heeft een zware knieblessure opgelopen. Hij staat voor een lange revalidatie en kan mogelijk pas in het najaar zijn rentree maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen