Zeges Hiddink en Koeman, Liverpool geeft het weg

23 april 2016, 18:10   Bijgewerkt: 23 april 2016, 19:48

Guus Hiddink en Ronald Koeman hebben een doelpuntrijke uitzege geboekt in de Premier League. Hiddink zag Chelsea zaterdag met 1-4 winnen bij AFC Bournemouth, terwijl Koeman Southampton naar een 2-4 overwinning bij degradant Aston Villa leidde. Liverpool gaf thuis tegen Newcastle United een 2-0 voorsprong uit handen (2-2).

Eden Hazard was eindelijk weer de grote man bij Chelsea. De Belg werd vorig jaar uitgeroepen tot beste speler in de Premier League, maar had deze jaargang nog niet eens gescoord in de competitie. Tegen Bournemouth kwam een einde aan dat trieste gegeven. Hazard was verantwoordelijk voor de 0-2 en de 1-4. Pedro en Willian maakten de andere treffers voor Chelsea, dat Bournemouth tussendoor via Tommy Elphick zag terugkomen tot 1-2.

Shane Long was belangrijk voor Southampton op bezoek bij Aston Villa. De Ierse aanvaller opende na een kwartier de score en was de aangever bij de 0-2 en 1-3 van voormalig FC Groningen- en FC Twente-speler Dusan Tadic. Het al gedegradeerde Aston Villa kwam via Ashley Westwood twee keer terug in de wedstrijd, Sadio Mané bepaalde in de extra tijd de eindscore op 2-4. Leandro Bacuna stond in de basis bij de thuisclub, bij Southampton hoorde Virgil van Dijk bij de eerste elf en viel Jordy Clasie in. Cuco Martina en Maarten Stekelenburg bleven reserve bij de bezoekers.

Liverpool leek op Anfield gemakkelijk te gaan winnen van degradatiekandidaat Newcastle United. Door doelpunten van Daniel Sturridge en Adam Lallane leidden The Reds binnen een half uur met 2-0, maar in de tweede helft ging het mis. Papiss Cissé en Jack Colback herstelden na de pauze, op aangeven van respectievelijk Vurnon Anita en invaller Georginio Wijnaldum, het evenwicht voor Newcastle. De bezoekers, bij wie Siem de Jong op de bank bleef, trokken het punt over de streep.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen