Kuyt gretig: "Een prijs pakken werkt als drugs"

Jw
24 april 2016, 14:25

Dirk Kuyt strijdt vanavond met Feyenoord om de KNVB Beker. De 35-jarige aanvoerder van de Rotterdammers neemt het op tegen zijn oude club, FC Utrecht. Een saillante ontmoeting, aangezien hij eerder in zijn loopbaan de beker met FC Utrecht ten koste van Feyenoord nog veroverde.

"Voor Feyenoord was dat toen een enorme teleurstelling. Ze waren de favoriet, ze hadden het jaar ervoor nog de UEFA Cup gewonnen", blikt Kuyt in gesprek met NOS terug op de finale in 2003, toen FC Utrecht met 4-1 won. "Met Utrecht waren we het jaar ervoor dichtbij, dus we wilden de beker toen met Utrecht ten koste van alles wél willen. Dat deden we ook op een overtuigende manier."

"Als we met Feyenoord zo de wedstrijd ingaan, dan maken we een hele grote kans om te winnen", houdt Kuyt zijn teamgenoten voor. De gelouterde aanvaller raakte met Feyenoord dit seizoen vrij snel uit de titelrace, maar een bekerzege kan het Legioen alsnog een prijs geven. "Het gaat uiteindelijk om prijzen winnen. Dat is zo onbeschrijflijk, dat wil je herhalen. Dat werkt eigenlijk als drugs, al heb ik dat nog nooit gebruikt...", beschrijft Kuyt.

Eerder vandaag liet technisch directeur Martin van Geel weten dat hij verwacht dat Kuyt zijn contract met nog een jaar verlengt. De aanvaller wil daar zelf nog niet op in gaan. "Pas na het seizoen gaan we evalueren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen