Vonk: "Streppel was een speler met beperkte kwaliteiten"

24 april 2016, 17:38

Hans Vonk en Jurgen Streppel zijn volgend seizoen samen werkzaam bij sc Heerenveen. Samen speelden ze tussen 1994 en 1996 voor RKC Waalwijk. Technisch directeur Vonk was verantwoordelijk voor de aanstelling van Streppel.

"Jurgen was een speler met beperkte kwaliteiten, maar hij heeft zich uiteindelijk lang staande gehouden in het betaalde voetbal", vertelt Vonk in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dat krijg je niet zomaar voor elkaar. Hij is omgeturnd van aanvaller naar voorstopper. Hij hield het goed vol, uiteindelijk tot zijn 36ste ongeveer."

"Je kon ongelooflijk veel plezier met hem beleven", vervolgt de oud-doelman. "Hij was eigenlijk een excentrieke losbol. Een vrij eigenwijze jongen, die alles beter wist. Maar achter dat frivole uiterlijk zat een heel serieuze binnenkant. Hij is getransformeerd tot een zeer serieuze trainer, een gedreven vakman die alles weet over spelsystemen."

Naar eigen zeggen was de goede relatie tussen beide heren niet de reden voor het aanstellen van Streppel. "Bij de keuze voor een nieuwe trainer is het niet zo belangrijk wat ik persoonlijk van hem vind. Ik probeer altijd vanuit de club te redeneren: waar willen we naar toe en wat past daar bij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen