Utrecht-goalie Bednarek baalt: "Ik verwijt het mezelf"

24 april 2016, 22:43

Filip Bednarek keepte pas zijn vijfde wedstrijd voor de hoofdmacht van FC Utrecht, maar had al wel de kans om een prachtig succes te boeken. Met de Domstedelingen greep de doelman echter naast de KNVB Beker, omdat Feyenoord met 2-1 te sterk was. De 23-jarige Pool baalt flink van het verlies en neemt het zichzelf kwalijk dat hij zich niet kon onderscheiden bij de tegengoals.

Bij de 1-0, een kopbal van Michiel Kramer, leek Bednarek wat laat in de hoek te zijn en bij de 2-0 van Eljero Elia ging hij ook niet helemaal vrijuit. "Ik verwijt mezelf dat ik het team er niet doorheen kon slepen", zegt de doelman na afloop van de bekerfinale in De Kuip. "Schuldig voel ik me niet – dat is een groot woord- maar ik wil natuurlijk belangrijk zijn en het team helpen. De 2-1 ging er via de paal en mijn hand in. Echt jammer, het was een cruciaal moment."

Na de finale was het logischerwijs treurnis bij Utrecht. "Het was stil in de kleedkamer. Iedereen weet wat voor kans dit was. Wie weet komt deze nooit meer voorbij", verzucht Bednarek, die pas zijn vijfde duel voor Utrecht 1 keepte. "Deze wedstrijd was een mooie beloning voor hard werken en het hoogtepunt van mijn carrière. In mijn vijfde wedstrijd had ik al de kans om een prijs te pakken. Omdat dit niet gelukt is, overheerst toch de teleurstelling."

Door het verlies moet Utrecht, momenteel de nummer vijf van de Eredivisie, zich waarschijnlijk opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. Dat wordt even schakelen, weet Bednarek ook. "Maar we zijn topsporters en moeten 24/7 kunnen presteren. We moeten weer goed voor de dag komen en moeten het zien als een mooie kans om ons te herstellen."

[photo,97435,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen