Ronaldo en Benzema lijken clash met City te halen

Jw
25 april 2016, 21:48

Cristiano Ronaldo en Karim Benzema lijken op tijd fit voor de halve finale van de Champions League. De twee sterren van Real Madrid waren in de aanloop naar het duel met Manchester City niet okselfris, maar trainer Zinedine Zidane verwacht dat het duo op tijd fit was. Ronaldo is met zestien doelpunten op dit moment ruimschoots de topscorer in de Champions League.

"Ze kunnen nog een terugslag krijgen op de training van vandaag, maar in principe zijn ze fit genoeg om te starten", was Zidane hoopvol op de persconferentie. De Franse coach is vol vertrouwen voor de ontmoeting. "We verkeren in een goede vorm, waarschijnlijk de beste van het seizoen. Ik schat de kansen in op 50/50. Je kunt je op allerlei manieren voorbereiden op zulke grote wedstrijden, maar een wedstrijd kan altijd anders verlopen dan je denkt. Het belangrijkste is dat je 150% geeft."

City gaat zich niet ingraven

Manuel Pellegrini, trainer van Manchester City, schuift zijn ploeg voorzichtig in de underdog-rol. "Het is erg belangrijk om van de halve finales te genieten, omdat we dit niet elk jaar zullen bereiken. De spelers weten dat ook. Maar we moeten daar ook niet in doorschieten, iedereen wil de finale halen. Ik wil een City zien dat speelt om te winnen."

De Chileense coach gaf zijn tactiek al min of meer prijs. "We zullen niet alleen verdedigen om de finale te bereiken. Ik heb altijd een team proberen neer te zetten, dat goed voetbal speelt. We hebben een heet hart nodig en een koel hoofd. We moeten onze emoties de baas blijven."

Manchester City en Real Madrid trappen morgen om 20.45 uur af op Engelse bodem. Een week later is de return in Santiago Bernabeu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen