Leicester City zet champagne koud na gelijkspel Spurs

Jw
25 april 2016, 23:02

Leicester City heeft nog maar één overwinning nodig om zichzelf te kronen tot kampioen van Engeland. Dat is de belangrijkste conclusie na het gelijkspel van Tottenham Hotspur tegen West Bromwich Albion (1-1). De Spurs kwamen op voorsprong door een eigen doelpunt van Craig Dawson, maar de verdediger herstelde zijn fout vervolgens zelf. Daardoor is het verschil tussen Leicester City en Tottenham met nog drie wedstrijden te gaan opgelopen tot zeven punten.

Aan de motivatie lag het niet bij Tottenham Hotspur. De thuisploeg ging tekeer op het eigen White Hart Lane en kwamen met een gelukje verdiend op voorsprong. Craig Dawson klopte onbedoeld zijn eigen doelman Boaz Myhill, die tot dan toe met knappe reddingen zijn doel schoon had gehouden (1-0).

Christian Eriksen had daarvoor nog de lat geraakt uit een vrije trap. De Spurs gaven ook na de openingstreffer gas, maar de score liep maar niet op. Een inzet van Erik Lamela belandde op de paal, waardoor WBA hoop bleef houden op een goed resultaat. Dawson maakte zijn knullige fout goed door een voorzet tegen de touwen te koppen (1-1).

Bij Leicester City is het daardoor bijna feest. The Foxes kunnen komend weekend notabene op Old Trafford bij een zege op het Manchester United van Louis van Gaal de landstitel veiligstellen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen