Allegri en Buffon prijzen Juve: "Mooiste titel uit mijn carrière"

26 april 2016, 10:46

Maandagmiddag verloor Napoli op bezoek bij AS Roma (1-0), waardoor Juventus zich voor de vijfde keer op rij tot kampioen van Italië kroonde. Daar zag het lange tijd niet naar uit, want eind oktober stond De Oude Dame nog op de twaalfde plek in de Serie A. Een zeer indrukwekkende serie leidde alsnog tot de landstitel.

Het betekende alweer het tiende titelfeest voor Gianluigi Buffon. Negenmaal won hij de Serie A, waarvan er twee werden ingetrokken wegens matchfixing. Eenmaal werd hij kampioen op het tweede Italiaanse niveau. "Dit is voor mij de mooiste titel uit mijn carrière. Het is een demonstratie van ongelofelijke kracht", refereerde Buffon in de Italiaanse media aan de buitengewone inhaalrace. "Het is een echte teamprestatie, zowel van het eerste elftal als van iedereen binnen de club."

Volgens Buffon kwam de ommekeer tot stand in de derby tegen Torino, op 31 oktober. "Als zij die wedstrijd hadden gewonnen, was het klaar geweest. We bleven echter in de wedstrijd en wonnen in blessuretijd door een goal van Juan Cuadrado." In de wedstrijd daarvoor, op bezoek bij Sassuolo, bereikte Juve nog het dieptepunt van het seizoen. Het bleek de laatste nederlaag in de Serie A. "Rondom die wedstrijd was er zoveel negativiteit rondom de club", aldus Juve-trainer Massimiliano Allegri. "Het klopt dat er iets miste, maar zo slecht als iedereen beweerde was het nooit. Je moet op zo'n moment altijd genuanceerd zijn in je oordeel. We hadden tien nieuwe spelers, waarvan een groot aantal nog jong was."

Ook Allegri prijst het geloof in de ommekeer dat in de hele club bleef leven. "Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze fantastische titel, van de bestuurders van de club tot de mensen in de fanshop." De oefenmeester zal zijn contract dan ook spoedig verlengen. "Ik heb er nooit over nagedacht om weg te gaan, ook niet in onze mindere fase. Dat nieuwe contract komt er ongetwijfeld, maar nu nog niet. Ik heb namelijk geen pen bij me."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen