Rechtbank wijst politie aan als schuldige in Hillsborough-ramp

26 april 2016, 14:05

De Engelse politie is schuldig bevonden aan de dood van 96 voetbalsupporters tijdens de Hillsborough-ramp in 1989. Dat oordeel werd dinsdag uitgesproken door een jury van de rechtbank. De politie wordt 'ernstige nalatigheid' verweten in het waarborgen van de veiligheid van de voetbalfans.

Tijdens de halve finale van de FA Cup in het stadion van Sheffield Wednesday werden de supporters van Liverpool doodgedrukt omdat er veel te veel mensen in het stadion waren toegelaten. Er raakten ook nog eens ruim 700 supporters gewond. De Hillsborough-ramp resulteerde in jarenlange procedures. 

De jury concludeerde onder meer dat de politie voor en tijdens de wedstrijd verschillende fouten maakte, het stadion gebreken vertoonde en de noodvoorzieningen niet in orde waren. Toen de jury de uitspraak deed, ging er gejuich op vanuit de zaal, zo meldt de BBC. Buiten de rechtszaal zongen Liverpool-fans You'll Never Walk Alone.

In een later stadium wordt besloten welk vonnis er wordt geveld over de verantwoordelijke politiemensen. David Duckenfield, hoofdcommissaris van de politie, legde de schuld in eerste instantie bij dronken supporters. De jury besliste echter dat hen geen blaam trof. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen